• Het project Welkom helpt docentvluchtelingen die in het Nederlandse onderwijs aan de slag willen als wiskundeleraar


  Deze website is in ontwikkeling en zal informatie gaan bevatten die door docentvluchtelingen gebruikt kan worden in de weg naar het leraarschap voor het vak wiskunde in Nederland. De website is ontwikkeld door de NVvW en mede mogelijk gemaakt door Compositio Mathematica.

  De website bestaat uit drie delen:

  • Informatie over het proces om wiskundeleraar in Nederland te worden.
  • Welkom-app met daarin taallessen, speciaal ontwikkeld voor docentvluchtelingen die net in Nederland zijn. 
  • Uitleg en voorbeelden van wiskundedidactiek in Nederland.


  Tulpenbanner


  Vakmaatje / buddy

  De Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren (NVvW) probeert docentvluchtelingen te koppelen aan een Nederlandse wiskundeleraar. Deze wiskundeleraar kan voor de duur van ongeveer een half jaar een gesprekspartner zijn van de docentvluchteling. De wiskundeleraar kan uitleg geven over het Nederlandse onderwijs en in het bijzonder over het wiskundeonderwijs in Nederland. 

  De docentvluchteling en het vakmaatje hebben ongeveer 1 keer per 2 weken een ontmoetingsmoment van ongeveer een uur. Dit kan ook online zijn. Het vakmaatje kan, indien mogelijk, de docentvluchteling meenemen naar school en kennis laten maken met de sfeer in de school. 

  Meld je hier aan voor een vakmaatje of voor toegang tot de website. 


  Stuur een mail »

  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

  • Hier vind je belangrijke informatie voor vluchtelingen. We verwijzen daarbij naar websites van andere instanties, omdat op die websites de informatie goed wordt bijgehouden en beschikbaar is.